Drie kleuren parfait
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 eidooiers
2 eieren
125 g suiker
4 dl room
10 g vanillesuiker
3 el pistachenootjes
0,50 cl frambozenpuree
25 g witte couverture
25 g oranje couverture
1 dl sinaasappelsap
0,1 dl citroensap
20 g suiker
1 tl maïzena
1 tl gehakte sinaasappelschil
1 tl gehakte citroenschil
1,25 dl slagroom
12 blaadjes mint
vers fruit
poedersuiker
Bereiden
Parfaits:
- Eidooiers, eieren en suiker au bain-marie opkloppen en vervolgens in een koudwaterbad koud kloppen.
- De slagroom half stijf slaan en door de eiermassa spatelen.
- Deze vla in drie porties verdelen.
- Een deel met gemalen pistachenootjes, een tweede portie met vanillesuiker en het laatste deel met frambozenpuree op smaak brengen.
- Vier ringen aan de binnenkant met plasticfolie bekleden.
- In iedere ring een laag pistache vla scheppen en dit in de diepvriezer aanvriezen.
- Hier een laag vanillevla op scheppen en dit weer aanvriezen.
- Tot slot een laag frambozenvla erop scheppen en de parfaits in de diepvries hard laten worden.
Chocoladeringen:
- De couverture afzonderlijk smelten.
- De witte chocolade over vier repen plasticfolie (ter breedte van de ringen) uitstrijken en wat op laten stijven.
- Hier weer de oranje en vervolgens de groene couverture over uitstrijken.
- Het folie moet goed bedekt zijn, maar de chocoladelaag mag niet te dik zijn.
- Het ijs uit de ringen halen, de plasticfolie verwijderen en om ieder parfait een reep chocolade wikkelen.
- De parfaits weer in de vriezer plaatsen en voor het serveren de folie verwijderen.
Saus:
- De suiker laten karamelliseren en hier voorzichtig het sinaasappel- en citroensap bij schenken. Let op spatten!
- De geblancheerde schillen toevoegen en de saus met maizena binden en af laten koelen.
Afwerking:
- Chocoladefiguren op met poedersuiker bestoven borden spuiten.
- In het midden een klein schepje geklopte slagroom scheppen (tegen het glijden) en de parfaits hierop zetten.
- De parfaits garneren met slagroomrozetjes, fruit en een takje munt.
- De saus om de parfaits schenken.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Citroen-yoghurt bavarois
Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs (10 pers)
Kokosrotsjes
Vruchten spiesjes (magnetron)
Gepocheerde peer